top of page

Wandelen

Een greep uit het wandelaanbod:

 

Nieuw sinds 14 juni 2015: Hangbrug Mühlebach Fürgangen

De hangbrug is 280 meter lang en 1,4 meter breed, zweeft 92 meter boven de Lammaschlucht. De brug werd gebouwd met inlands dennenhout. De brug is het ganse jaar open voor wandelaars, fietsers en rolstoelgebruikers. Door de hangbrug zijn er nieuwe wandelmogelijkheden gecre

Bettmerhorn - Märjelensee

Vanuit Fiesch neem je de trein naar Betten, waar de kabelbaan je naar het autovrije dorpje Bettmeralp (2000m) brengt. Van daaruit gaat het per kabelbaan naar Bettmerhorn (2647m) waar je een schitterend zicht hebt op, langs de éne zijde de Rhone vallei, met in de verte oa de Matterhorn, Weisshorn en Dom, en langs de andere zijde de Aletschgletsjer. Het bergpad daalt langzaam langs de noordflanken van de Bettmer- en Eggishorn om bij de Märjelensee en de gletsjer te komen. Een tunnel van 1 km lang leidt je naar Fiescheralp (2200m), van waaruit je de kabelbaan naar Fiesch kunt nemen.

Alternatief: via Märjelensee te voet afdalen via Fieschertal naar Fiesch.

Eggerhorn

Vanuit Ernen wandel je via een steil bergpad naar Alpe Frid (1900m), waar buurman Walter zijn koeien in de zomer staan te grazen. Van hieruit stijgt het pad geleidelijk tot aan de boomgrens, waarna een zigzagpad je tot aan de top brengt (2500m). Boven op de top vind je Edelweiss, de Zwitserse trots! Naast een kruis en altaar, heb je een uniek zicht op de Rhone vallei en op de "bergen achter de bergen", met oa de Jungfrau en Mönch, waar de Aletschfirn begint.

Afdalen kan via de zuidflank om dan weer op Alpe Frid uit te komen of helemaal af te dalen tot Binn, waar de postbus je weer naar Ernen brengt.

Alternatief: koop voor 10 CHF een verginning bij de toeristische dienst om met de wagen tot Alpe Frid te rijden

Chäserstatt

Vanuit Mühlebach kronkelt een bergpad naar Chäserstatt (1800m). Na anderhalf uur bereik je het voormalige skigebied met een prachtig zicht op Bellwald, Rhone vallei en omliggende bergen. Op het zonneterras van Berghotel Chäserstatt kan je bij een drankje van de omgeving genieten (let op; het berghotel is niet het hele jaar open).

Binntalhütte

Via Binn bereik je het laatste dorpje dat met de auto bereikbaar is in het Binntal: Fäld.

Een zacht stijgend pad brengt je in 4 uur naar de Binntalhütte. Afdalen doe je langs dezelfde weg.

Alternatief: overnachting in de hut. Via de Albrunpass bereik je na een half uurtje Italië, met een prachtig zicht op enkele meren en een groene vallei. Op de terugweg passeer je weer de Binntalhütte, en heb je via de Mittelberghütte een mooi alternatief voor de terugweg.

Twingi-Schlucht

Tot enkele tientallen jaren geleden was Binn enkel bereikbaar via een weg langs de Twingi Schulcht. Deze spectaculaire route was in de winter bijzonder gevaarlijk wegens steenslag en lawines, die ervoor zorgden dat Binn gedurende weken gewoonweg van de buitenwereld afgesloten was. Intussen zorgt een authentieke tunnel ervoor dat Binn ook in de winter bereikbaar is.

De Twingi-Schlucht blijft echter in de zomer een spectalaire beleving.

bottom of page